Od pierwszego dnia używam w aucie Android Auto. Już trzy razy zetknąłem się z sytuacją, że po wejściu do auta, połączenie z telefonem nie nastąpiło. W jednym przypadku pomogło skasowanie telefonu w systemie multimedialnym auta i połączenie ponowne. W dwóch przypadkach pomógł reset ustawień systemu multimedialnego w aucie. Czy macie jakieś doświadczenia z tym?
A próbowałeś kliknąć w Android Auto i wybrać swój telefon do połączenia? Mi bardzo rzadko też iphona nie połączy ale wchodząc w ustawienia, wybierająć telefon (bez usuwanie itd) łączy poprawnie. Ale to zauważyłem w wielu autach.
Dzięki za podpowiedź. Też próbowałem to robić i efekt ten sam. Będę obserwował i w razie czego podzielę się wiedzą.
Wystarczy też kliknąć na ikonkę Android Auto/Carplay i wejdzie odrazu w odpowiednie ustawienia, wystarczy wybrać telefon, klik i jest.
Bawiły mnie mity z rozłączającymi się telefonami w recenzjach, nigdy mi się nie rozłączył.
U mnie zawsze się łączy. Nigdy nie rozłącza. Jest inny problem - gdy ktoś dzwoni to wyświetla się tylko nr dzwoniącego. Dopiero po nieodebrania połączenia widać kto dzwonił. Numery zapisane w pamięci telefonu wraz z imionami i nazwiskami
A w ustawieniach bluetooth masz dostęp do kontaktów ustawiony?
Bluetooth ma dostęp do :
- dźwięków multimediów
- rozmów telefonicznych
- kontaktów
Uściślę pytanie. Jak ktoś do mnie dzwoni to głos po angielsku mówi, że dzwoni numer taki a taki. A pudrem zaraz wyświetla się kontakt zapisany jak w telefonie. Czy tak u Ciebie jest, czy w ogóle nie wyświetla się kontakt? Sprawdź w ustawieniach android auto czy na dostęp do kontaktów.