Baic - wizcar

Czy ktoś z posiadaczy BAIC-a jest posiadaczem tego ustrojstwa WIZCAR lub czegoś innego ?
Rozumiem że to urządzenie transferuje dane z telefonu do swojego wnętrza gdzie siedzi android auto czy apple car i potem przekazuje obraz na wyświetlacz samochodu?
I jak dobrze rozumiem nie ma to wpływu na język menu?

Jak ktoś posiada to ciekawy jestem czy warto bo w sumie to nie tanie …ponad 400 zł
I pytanie czy nawet jak w końcu spolszczą menu to czy poza tym pojawi się android auto …
Generalnie wprowadzenie nowej marki na rynek bez tłumaczenie języka oraz bez obsługi telefonu jest słabe …:frowning:

Po podłączeniu masz język taki jak masz ustawiony w telefonie. Nadal ustawienia samochodu będą takie same (w języku zapewne angielskim) ale aplikacje takie jak Google Maps i inne będą po Polsku.

Czy pojawi się Android auto? Nikt tego chyba do końca nie wie, chyba, że są jakieś przecieki od producenta/dealerów?

Posiadam kita z ali, to ustrojstwo posiada AA i CarPlay. Ten kid łączy się bezpośrednio z telefonem i wyświetla obraz na ekran oczywiście na ekranie działa dotyk czyli jak w normalnym radiu z AA. Jedynie co może być problematyczne to konfiguracja ponieważ telefon (w mojej wersji) łączy się po przez WiFi i dwa razy przez BT ale to dla mnie nie jest wadą.

Systemowego AA/Carplay nie było, nie ma i nie bedzie! Nie ma takiej możliwosci. To o czym “śpiewali” dealerzy jest obecnie do kupienia jako przystawka USB typu wizcar czy inne tym podobne ustrojstwa - już bez względu czy kupione w Baic czy gdzie indziej system działania jest ten sam i działa to jako nakładka na fabryczny carbitlink. Wada jest taka że trzeba wybrać czy w danym momencie chcemy słuchać radia FM czy np navi z AA/CP - obydwie rzeczy jednocześnie nie pójdą

Posiadam u siebie wizcar i używam w Baic 3. Nawet zgrabnie to działa. Cięło się na początku, ale zaktualizowałem to do najnowszej wersji i już jest ok. Odtwarza muzykę z YT music i wyświetla Google maps w jednym czasie. Jak potrzeba mogę zrobić fotki.

czytając jakie obietnica przekazują od roku dealerzy BAIC, to myślę że na aktualizację jeżyka możemy liczyć prędzej czy później, ale z tym AA to jednak mydlenie oczu. Trzeba sobie zamówić tego wizcara i oswoić się z tym na dobre :slight_smile:

W poprzedni czwartek przy odbiorze auta dostałem info w salonie że byli już na jakimś szkoleniu w centrali i widzieli Baica z językiem polskim i że język polski jest w fazie testów. Co do AA to raczej wiązałoby się z dołożeniem dodatkowego modułu do radia bo software’owo nie da rady tego przeskoczyć.

Dokładnie … mam tą sama informację. W PL jeździ już 9 samochodów z jeżykiem PL. Co prawda podobno tłumaczenie jest tak jak w instrukcji, ale i tak jest podobno nieźle. Co do AA to faktycznie to co kiedyś obiecywali że będzie jest przy tym systemie nie realne i wymaga tak jak kolega powyżej napisał dołożenia dodatkowego modułu.

1 polubienie