Czujniki ciśnienia opon Jaecoo 7

Do kupienia tutaj, prawdodpobnie wersja: 802000121AA

Czy na pewno bo mi przekazano w ASO 802000277AA

Czy kolega ma potwierdzone bo ja posiadam odpowiedz na skrzynkę od ASO a prawdopodobnie to chyba kiepska informacja?

Wiele osób na grupach Facebookowych kupuje z końcówką 121AA, działają od strzała, bez programowania. Użytkownicy sprawdzili, dodatkowo może to być zależne może od wersji? masz wersję PHEV czy wersję benzynową?

Dzięki sprawdziłem po VIN i jest jak napisałeś 802000277AA są do wcześniejszych a do mnie jak piszesz, zamówiłem ponownie 121AA
Dzięki !!!

Czy należy jakiś reset zrobić tych nowych czujników ?
Napompowałem 2,5 at a pokazuje 2,7 ? i temperatura 40 stopni ?

Czy ktoś z was montował czujniki nowe zakupione na ali i czy działają ?
U mnie 2 h w serwisie i nie dali rady . Po nr vin kupione zgodnie z wytycznymi salonu i nic nie działa . U Pana w zwykłym zakładzie to nawet ODCZYTALI ID czujników a w serwisie nic nie zrobili bo chyba nie mumią i nie mają sprzętu .

Osoby które kupiły na Ali czujniki, automatycznie złapały po włożeniu do opon. Załadowały się same

Nie wiem ale to raczej jest niemożliwe. A czy ty kolego masz to potwierdzone. Przecież każdy czujnik należy sparować z autem i nie ma możliwości że to samo się zadzieje nie spotkałem jeszcze takiego samochodu . Nowe zawsze należy dorzucić do kompa a potem przy wymianie będzie je widział (zima / lato) . No to jetem chyba pierwszy któremu nie złapały i na 100% mogę to potwierdzić.

No więc tutaj nie. Potwierdzeniem są liczne informacje od użytkowników na Facebooku itd. Pytanie czy kupiłeś poprawne czujniki?

Dodają że zaczytują się same ale dopiero po jakimś czasie. Niektórzy po 100km, niektórzy po 3 dniach (zapewne zależy ile jeździsz).

No jak sprawdzili w ASO to do mnie 802000121 AA i takie zakupiłem lecz nic się nie połączyło i pojechałem do ASO i podobno zaprogramowali i kazali jeździć aż się wczytają i się nie wczytały po 4 dniach nadal lipa. A i przekazali że trzeba z czujników czytać numery żeby wpisać w kompa auta. A normalnym skanerem u wulkanizatora bez problemy sczytałem ID każdego czujnika więc nie wiem o co im chodzi i tak jak pisałem 2 h bez rezultatu w ASO. Jedynie sprzęt pana wulkanizatora nie mógł wbić się przez OBD po sczytaniu czujników do kompa auta ale sczytał wszystkie parametry temp i ciśnienie w każdym kole .

Ponownie po 200 km również się nie wczytały !
Pozdrawiam i dam znać co dalej .

Czujniki ostatecznie zakodowane w ASO po po podaniu ID każdego czujnika. Jest OK. Troszkę się spóźniłem z opisaniem sytuacji . Nie ma opcji żeby auto samo znalazło nowe czujniki.