Dyskusja ogólna Jaecoo 7 - wątek zbiorczy

Ja się zakochałem… Wielkość auta, panoramiczny dach, świetnie działająca skrzynia. Przeszkadza mi tylko nieco masa własna auta i zbyt mało mocy, ale już słyszałem o tym, że potrafią ludzie podnieść do fabrycznych 190km jakimś boksem. Ciekawy jestem tego tematu.

Z tym podniesieniem mocy może być fajnie. Dobrze wiedzieć że jest taka możliwość !

Fajnie, że jest taka możliwość. Tylko co wtedy z gwarancją?

Słyszałem tylko, że jest jakiś boks, który to umożliwia, ale gdzie co i jak, nic póki co nie wiem, obiło mi się tylko to o uszy…

Witam. Na YouTube jest film jak gościu testuje Jaecoo 7 od 0-100 i v max. Jak dobrze pamiętam to setkę miał w wersji 4x4 10,8 sek , a v max 224 km/h. Tak, że myślę że te auta mają więcej niż deklarowane 147 kM

1 polubienie

Jest multum filmów, gdzie 0-100 w napędzie na 2 koła to około 9,1 sekundy, deklarowane jest przez producenta 10,3 sekundy. Wszyscy mówią, że blisko 160 KM jest dostępne dla nas.

Nie obraziłbym się gdyby było te 170-180 kucy. Idealnie do tej masy.

Zastanawia mnie tylko DMC, czemu tak mało.

Masa własna/ładowność 1599/323 kg
Dopuszczalna masa całkowita (DMC) 1922 kg

To w przypadku wersji na normalny napęd, na jedną oś.

Sam się dziwię z tą masą. Ktoś strzelił jakiegoś babola.

Ten babol wynika ze zgloszinej w Polsce masie do legalizacji zeby zmieścić się w normach emisji CO2.

Z tego co widzę masa własna podana jest już z osobę z kierowcą. Bez kierowcy to bodajże 1523kg czyli łącznie niecałe 400kg ładowności. Lepiej niż myślałem, obstawiałem, że będzie to około 320 tylko.

Widziałem film z testów mocy. Wyszło ponad 150 KM i ponad 300 moment.

Witam 4 tyś km i olej znika z silnika poza tym systemy się wieszają alarm się wzbudza i wyje i stuka mocno dach to nie powiem że jest ok jest bardzo źle obiektywnie gorzej niż źle. !!

W każdej marce możesz trafić na pechowy samochód. W ramach gwarancji powinni ci wszystko naprawić. Ja nie natrafiłem na podobne problemy. Z ciekawości jaki olej wlali ci w serwisie? Robiłeś wymianę oleju po dotarciu silnika?

Olej 0w20 castrol RN17FE

Witam,
Czy wiecie że, gwarantem jest koncern a nie sprzedawca ?? Tak gwarancja może jest może nie jak coś. Diler sprzedawca auta jest tylko pośrednikiem a nie udziela gwarancji więc bęc !! Dodajcie resztę sami !

Hej, w następnym tygodniu odbieram J7 off road. Czy na coś w szczególnosci zwrócic uwagę? Czy są jakies drobne mankamenty z którymi potem trzeba wrócic do sprzedawcy albo szukac po necie rozwiazania? Ktoś coś może podpowiedzieć? Dziekuję z góry.

Hej na moje rzeczy must have, które musisz sprawdzić to:

1. sprawdź czy podsufitka nie odchodzi przy szyberdachu (wystarczy ją lekko nacisnąć i zobaczyc czy się rusza i próbuje przykleić)
  2. sprawdź czy nie ma żadnych rys, uszkodzeń lakieru - tego później nie udowodnisz, dokładnie obejrzyj auto
  3. sprawdź czy np. podsufitka nie jest brudna, ja brałem auto które stało w salonie ze względu na kolor i była brudna, nie zgłosiłem, później nie udowodnisz tego, ogarniałęm sam
  4. sprawdź czy kierownica nie jest źle ustawiona, to przy małej jeździe testowej sprawdzisz, często to użytkownicy zdarzali, mi też się zdarzyło, bez problemu to poprawili nieodpłatnie.
  5. Sprawdź czy maska nie faluje, często regulacja odbojników wystarczy
  6. sprawdź działanie klimatyzacji, nie ma na to rozwiązania jeszcze ale często ustaiwając szczególnie zimą 21 stopni masz w aucie saune, trzeb to zgłaszać aby programowo w końcu poprawili. Często zdarza się w benzynie.

Jeżeli chodzi dokłądnie o offroad, może inni użytkownicy bardziej podpowiedzą.

Generalnie ze wszystkim dzwoń do sprzedawcy, on Ciebie pokieruje, serio da się ze wszystkim da dogadać.

2 polubienia

Super! dziękuję bardzo za odpowiedź!

Odebrany :slight_smile: Na szczęście nic z tych problemów nie było ale jeszcze raz dziekuję za podpowiedzi.

Zapewne jeszcze będę pisał z pytaniami i z czasem - poradami :slight_smile:

2 polubienia