Ja się zakochałem… Wielkość auta, panoramiczny dach, świetnie działająca skrzynia. Przeszkadza mi tylko nieco masa własna auta i zbyt mało mocy, ale już słyszałem o tym, że potrafią ludzie podnieść do fabrycznych 190km jakimś boksem. Ciekawy jestem tego tematu.
Z tym podniesieniem mocy może być fajnie. Dobrze wiedzieć że jest taka możliwość !
Fajnie, że jest taka możliwość. Tylko co wtedy z gwarancją?
Słyszałem tylko, że jest jakiś boks, który to umożliwia, ale gdzie co i jak, nic póki co nie wiem, obiło mi się tylko to o uszy…
Witam. Na YouTube jest film jak gościu testuje Jaecoo 7 od 0-100 i v max. Jak dobrze pamiętam to setkę miał w wersji 4x4 10,8 sek , a v max 224 km/h. Tak, że myślę że te auta mają więcej niż deklarowane 147 kM
Jest multum filmów, gdzie 0-100 w napędzie na 2 koła to około 9,1 sekundy, deklarowane jest przez producenta 10,3 sekundy. Wszyscy mówią, że blisko 160 KM jest dostępne dla nas.
Nie obraziłbym się gdyby było te 170-180 kucy. Idealnie do tej masy.
Zastanawia mnie tylko DMC, czemu tak mało.
Masa własna/ładowność 1599/323 kg
Dopuszczalna masa całkowita (DMC) 1922 kg
To w przypadku wersji na normalny napęd, na jedną oś.
Sam się dziwię z tą masą. Ktoś strzelił jakiegoś babola.
Ten babol wynika ze zgloszinej w Polsce masie do legalizacji zeby zmieścić się w normach emisji CO2.
Z tego co widzę masa własna podana jest już z osobę z kierowcą. Bez kierowcy to bodajże 1523kg czyli łącznie niecałe 400kg ładowności. Lepiej niż myślałem, obstawiałem, że będzie to około 320 tylko.
Widziałem film z testów mocy. Wyszło ponad 150 KM i ponad 300 moment.