Koła do Jaecoo 7

Zachęcam osoby, które wyposażyły swoje Jaecoo 7 w inny niż fabryczny zestaw Felg o publikację zdjęć z opisem.

Fabryczne wymiary kół:
Rozmiar 19",
Otwór centrujący: 65.1mm ( do weryfikacji, różne źródła podają inaczej)
Piasta: 65mm
Układ śrub: 5x108 (5x4,25)
Szerokość: 7,5
ET: 47

Rozmiar opon fabrycznych do Jaecoo to 235/50/19 tak?

@Edit poprawione aby nie wprowadzać w błąd.

Tak, z salonu letnie opony wypuszczone przez Kumho. Mój ma dodatkowo wyjechać na zimowych w cenie, ale nie wiem dokładnie co zakładają jeżeli chodzi o zimę.

Słyszałem że do wersji off-road dodają opony zimowe. Do wersji Urban podobno tylko ubezpieczenie za 1 zł. Ciekawe czy się łączą te dwa elementy dla wersji off-road.

W grudniu jak rozmawiałem ze swoim dealerem to nie zaleznie od wersji dostałem propozycję opon zimowych w cenie. Oczywiście po moim pytaniu ile kosztują opony zimowe. Ale za to nie słyszałem nic o ubezpieczeniu za 1 zł.

Pomyliłem się. W standardzie jest rozmiar 235/50/r19 …

Poprawka:
Otwór centrujący: 65,1mm
Piasta: 65mm

Czy ktoś z was może potwierdzić jakie parametry alufelg posiada autko bo ja ściągnąłem z neta informację że opony firmowe 235/50/19 felgi a felgi otwór centralny 60,1? Czy ma ktoś z waszych felg oryginalny rozmiar ściągnięty ?
I co można innego zakupić pod 235/50/19 ?

Cześć!
Chce wymienić felgi w nowym Jaecoo 7, dostałam propozycje wymiany przez salon jeszcze przed odebraniem auta, jednak dostępne u nich felgi mi się nie podobaja. Znalazłam inne, z identycznymi parametrami niż propowane przez nich, jednak jedna rzecz się nie zgadza - otwór centralny.
W proponowanych przez salon - 76
W wybranych przeze mnie - 63,4
Czy mimo tego felga będzie pasować?
Czytam ze stosuje się pierścienie centrujące, jestem kobietą więc nie mam pojęcia jak to działa a nie chce kupić złych felg… pomocy! :eyes:

Najlepiej zadzwonić do firmy sprzedającej felgi, oni dobiorą odpowiednie pierścienie centrujące itd.

Bardzo polecam skontaktować sie ze sprzedawcą, podać model auta, parametry fabrycznych kół bo później są problemy ze zwrotami.

Tu masz fajny kalkulator felg: