Właśnie przekroczyłem 1 tyś km. I co ma powiedzieć facet po 60-tce, który całe życie jeździł manualami. To jest samochód dla mnie. Nawet jak czegoś zapomnę to przypomni, SOS na wyciągnięcie ręki. Jak chcę pogadać to tez odpowie (nawet mój angielski na poziomie średnio zaawansowanym rozumie).A teraz do rzeczy i poważnie. Auto zakupiłem miesiąc temu i powiem że przewyższył moje oczekiwania, a nawet czuję się trochę nieswojo gdy bardzo przyciąga spojrzenia ludzi, oraz pytania i poznawanie nowych pasjonatów motoryzacji na parkingu czy stacji paliw. Począwszy od wygodnych i funkcjonalnych foteli po wszystkie systemy wspomagające, auto prowadzi się perfekcyjnie. Spalanie w mieście po śniegu to był rekord 12,5l/100km, w cyklu mieszanym na trasie 180 km było lepiej 7,8l na 100km, ale najlepiej gdy wybrałem się na wycieczkę drogami lokalnymi i chwilowa prędkość wynosiła nie więcej jak przepisowe 90 km/h osiągnąłem wynik 6,4l/100km.Czy to dużo czy mało oceńcie sami. Wybrałem wersję comfort i brakuje mi dwóch rzeczy z wersji premium: Automatycznie otwieranego bagażnika i kamery 360* , ale kiedyś może producent rozważy te dodatki za niższą dopłatą. Aby nie było tak cukierkowo ja znalazłem jedną wadę otóż w grudniu musiałem odebrać auto na letnich oponach. Po przyjeździe do domu (około 150 km) wymieniłem opony na nieoryginalne bo nie chińskie, ale niemieckie Goodyear wielosezonowe. Mam nadzieję że nie stracę gwarancji.
Wymiana opon nie grozi utratą gwarancji, więc spokojnie. Pozdrawiam!
Polecam przeczytać na spokojnie książeczkę gwarancyjną, powinieneś dostać takową w raz zakupem samochodu.
To był żart odnoszacy sie do orginalnosci czesci obecnie krążący pomiędzy uzytkownikami chińskich aut.
Witam!1000 km za nami i można powiedzieć iz uczymy się jazdy Omoda i jest to bardzo przyjemne , auto dość zwinne i ma dość fajny tempomat …Jak za ta cenę to daje naprawdę dużo. Dla nas a głownie jeździ Omoda żona, omoda jest naprawdę wygodna w mieście i na trasie , a spalanie zależy od stylu jazdy da się dopasować auto do swoich preferencji . Należy teza przyznać iz w porównaniu do konkurencji nieźle wykonana i spasowana .