Słyszałem, że aktualnie wiele dealerów dodaje opony zimowe przy zakupie. Jaki producent? Tak jak oryginał KUHMO, czy coś lepszego/gorszego?
Mi obiło się o uszy o Firestone, ale nie wiem - czekam na odbiór swojego auta i wtedy zdam relację.
Pytałem się o opony i powiedziano mi że mogę zamówić pakiet zimowy za 4tys.
Ja dostałem yokohama blueerth. Dokladny model wstawie jutro.
Również mam dostać YOKOHAMA, czekam na odbiór samochodu
W Krakowie dowiedzieliśmy się że nie dają opon zimowych.
z drugiej strony dealer mówi, że nie dają opon i rabatów, ale można negocjować dodatki.
Zakładam że cena opony zimowej YOKOHAMA to +/- 600-700 zł za sztukę czyli równowartość na ok 2500 zł - zobaczymy co nam zaproponują.
Wczoraj odebrałem samochód z wynegocjowanymi zimowkami firmy Yokohama.
Powiem, że brak negocjacji i sztywnej ceny to chyba trochę bajki tylko trzeba obdzwonic pół Polski i są dealerzy którzy są skorzy do rozmów.
Czasami warto pojechać po auto kilkaset km😁
Ja też dostałem opony zimowe w cenie, lecz czekam na odbiór już 3-tydzień, mimo, że auto na miejscu…
Słyszałem że w niektórych lokalizacjach czeka się od 4-8 tyg. Ja po 7 dniach odebrałem auto😁
W Bydgoskim salonie poinformowano, że cena nienegocjowalna i nie dają zimówek. Ale i tak się zdecydowałem. Mam auto od tygodnia.
gdzie te gumy rozdawali? jaki salon?
Plichta Gdańsk/Gdynia. Teoretycznie Bydgoszcz też w takim wypadku. Nawet na Facebooku to promują u siebie.
widziałem dziś na facebook że do wybranych egzemplarzy dodają. ciekawe jakie to egzemplarze. mój się nie załapał. ale nie ma co. słowo się rzekło, kobyłka u płotu. pozdrawiam
Ja w jednym w salonie dostałem informację ze dają do Urbana
W Warszawie, Toruniu i Łodzi po negocjacjach byli skłonni dołożyć opony.
Ostatecznie zdecydowałem się na Warszawę i nie żałuje.
Jestem już po 1000km
Ja dostałem Yokohama BluEarth.
Ja musiałem zakupić opony nie dostałem ale dostałem ubezpieczenie za 1zł
Oczywiście oprócz opon to też wleciało.
Brałem auto w leasing od firmy Vehis i dostałem zimówki (TriStar snowpower) za 1 złotówkę. Opony ok, chociaż od odbioru auta nie ma śniegu😁