Parowanie lamp tylnej klapy i bocznych lamp tylnych!

Witam wszystkich posiadaczy nowego JAECOO 7
Czy w waszych autach parują tylne klosze lamp ?? U minie tak, zobaczyłem ten efekt w drugim dniu od zakupu. Napisałem do sprzedającego i zgłosiłem na gwarancji zobaczymy co z tym zrobią .

Nie chcę cię martwić ale to normalne zjawisko nie tylko w “chińczykach”, w europejskich markach patrz wieśwagen też boryka się z tym problemem. Osobiście posiadam B5 i dostałem odpowiedz w ASO że ten efekt będzie występował przy dużej amplitudzie temperatur tym bardziej że moduły LED nie generują zbyt dużej ilości ciepła.

Witam,
Miał kolega rację że będzie odbicie i przekazuję jak to wytłumaczono:

"Dzień dobry,
Potwierdzam otrzymanie Pana zgłoszenia. W skrajnych przypadkach użytkowania pojazdu może dość do kondensacji pary wodnej wewnątrz tylnych lamp lub reflektorów. Nie świadczy to o ich wadzie lecz zjawisko to wynika z warunków atmosferycznych i fizycznych. Lamy tylne posiadają technologiczne odpowietrzniki celem wyrównania ciśnienia. Przy nagłych zmianach temperatury może dojść do „zaciągnięcia” wilgotnego powietrza z otoczenia lampy przez odpowietrzniki. Wilgoć zgromadzona w lampie odparuje przez technologiczne otwory w cyklu użytkowania pojazdu. Tempo procesu zależne jest od wielu zmiennych takich jak warunki atmosferyczne, temperatura wewnątrz reflektora, typ aktywowanych świateł itp. W celu przyśpieszania procesu warto zastosować światła mijania całodobowo co pozwoli zwiększyć temperaturę wewnątrz reflektora i odparowanie pary wodnej przez otwory technologiczne. Chciałbym również dodać, że dłuższe postoje pojazdu w wilgotnym środowisku niestety sprzyjają zjawisku kondensacji pary wodnej. Producent przewidział taką możliwość i odpowiednio zabezpieczył elementy elektroniczne wewnątrz lampy. Może Pan bezpiecznie użytkować pojazd na tym etapie zaparowania. Jeśli tylko zaobserwował by Pan nagły wzrost zaparowania proszę o kontakt e-mail lub telefonicznie (dane kontaktowe w stopce e-mail).
W przypadku dodatkowych pytań pozostaję do Pana dyspozycji. "

Ale jakie to skrajne warunki ?? Czy ktoś z posiadaczy JAJKA na parowanie lamp na tylnej klapie bagażnika??

Czy możecie potwierdzić parowanie skraplanie wody w kloszach klapy bagażnika i tylnych lamp ???