Rejestrator wideo

Witam wszystkich.
Zastanawiam się czy skoro nasze auta są wyposażone w tak wiele kamer to czy któraś z nich pełni także funkcję rejestratora wideo?
Czy ktoś już może to sprawdzał ?

Gdzieś czytałem, że rozważają różne firmy wprowadzić opcje używania kamer jako rejestrator.
Ale co i kiedy to nie wiadomo.
Technicznie jest to możliwe.

1 polubienie

Niestety nie ale na aliexpress można zakupić kamerę do tej nakładki gdzie są kamery itd. Podobno działa to bardzo dobrze. Sam niestety używam 70mai A200 - ale kiedyś na pewno spróbuję jak będę miał czas aby się tym pobawić.

1 polubienie

podeślesz link?

nie mogę znaleźć tego ustrojstwa

1 polubienie

Zapewne temat wideorejestratora z AliExpress już jest nieaktualny, bo łatwo dzisiaj znaleźć tam odpowiednie propozycje szukając po haśle “jaecoo 7 dash cam”. Jest to jednak ciągle rejestrator autonomiczny, tzn. nie współpracujący z multimediami J7. Nie podoba mi się takie i podobne rozwiązania z zastosowaniem “jakiejś” kamery (jest ich przecież cała masa na rynku), bo trzeba korzystać ze smartfona, odpowiedniego zamontowania całości itd. Wykorzystanie kamer systemu 540 byłoby super rozwiązaniem, gdyby było elementem systemu multimedialnego J7. Może kiedyś coś takiego powstanie, bo przecież sprowadza się tylko do aktualizacji sofwaru, oczywiście jeśli procesor(y) da radę.

Tymczasem Chery produkuje wersje J7 z wbudowaną kamerą - popatrzcie tutaj: https://www.youtube.com/shorts/O6vk3B6XLh4 a nagrania świetnie wyglądają na monitorze J7. W konsoli dachowej oferowanych na polskim rynku J7 jest miejsce (zaślepione) na taką instalację. Mam nadzieję, że fabryczną kamerę da się w niedalekiej przyszłości doinstalować w naszych oficjalnych serwisach Omoda/Jaecoo. A może ktoś już coś na ten temat słyszał?

1 polubienie