Czy ktoś się może orientował odnośnie możliwości aktywacji tylnych świateł w wersji comfort tych na kłapie bagażnika? Czy jest to tylko atrapa czy tylko nie są podłączone? W wersji premium one świecą.
Też mam z tym problem (Wersja Komfort).Wygląda to nieciekawie. Dealer twierdzi, że producent tak zadecydował i serwis nie może z tym nic zrobić. Jednak mnie nie przekonał. Ktoś pisał do Omody w tym temacie i odpowiedzieli, że światła powinny świecić. Dotarłem do instrukcji serwisowej ( część elektryczna) według której nie ma żadnej różnicy w okablowaniu klapy w wersji Komfort i Premium. Wiązki kablowe są identyczne, wtyki również ( są zrównoleglone z częścią odpowiadającą za oświetlenie na bokach).Nie ma też różnic w sterowaniu. Dealer twierdzi, że to jest ograniczone programowo, co wg mnie nie jest prawdą. Jedynie brak oświetlenia może wynikać z faktu, że w wersji Komfort w listwie ze światłami nie ma diod LED (głupia oszczędność). Na Aliexpres są dwa warianty tej listwy - droższa około 1800 zł i tańsza około 1400 zł. Być może różnica wynika właśnie z braku LED. Może też być wynikiem tego, że wersja Premium ma dynamiczne kierunkowskazy, co wiązało by się z dodatkowym układem w listwie, sterującym właśnie kierunkowskazami. Na razie drążę temat. Jeśli serwis by mógł mi wymienić taką listwę bez utraty gwarancji, to gotów bym był zakupić odpowiednią. Auto zdecydowanie traci na wyglądzie bez tego oświetlenia.
Dokładnie jestem tego samego zdania i to ja pisałem do Omody i taką odpowiedź dostałem jak piszesz, zadałem również pytanie z czego to wynika i czy za dopłatą można to zrobić ale nie dostałem odpowiedzi
Znalazłem w sieci info (nie sprawdzałem), że wersja komfort w tylnej listwie oświetlenia nie ma płytki do mocowania LED-ów , ani samych LED-ów też. I to jest cała różnica. Ze zdjęć wygląda , że dostać się do środka listwy, aby tam coś domontować było by trudno, gdyż jest to w całości sklejona obudowa z plastiku.