Czy w waszych egzemplarzach stwierdziliście już jakieś usterki lub anomalie w działaniu?
W moim modelu miałem takie zdarzenie. Po odpaleniu silnika wyświetlacz się nie włączył. Brak reakcji przycisku power on/off. wydoczny tylko wygaszacz z datą i godziną. autem normalnie można było jechać, ale brak dostępu do wyświetlacza. kilkukrotne przyciskanie różnych klawiszy nie wzbudziło go. Po 10 min jazdy wyświetlacz wykonał serię taj jakby migania tak jakbym z szybkością kilka razy na sekundę wykonał włącz/wyłącz ekran. Po tym wszystko wróciło do normy. Od tamtego czasu wszystko ok, ale sytuacja co najmniej dziwna. Czy u was też zauważyliście jakieś dziwne zachowania?
Druga dziwna sytuacja zaobserwowana w aucie to kilka razy bez widocznej wzajemnej zależności auto wypowiedziało taki komunikat: “zaraz wejdziesz polska”. Nadmienię, że nie korzystałem w tym czasie ani z wbudowanej nawigacji ani z android auto a ten komunikat przypomina głosem komunikat jakby z nawigacji.
System multimedialny nie wiedziec czemu potrafi zlapac taka zwiechę i potem realizuje nawet pezesadnie polecenia, które zostaly zlecone przez użytkownika. Najczęściej spotykam się z tym przy przełączaniu utworów.
Ma być aktualizacja systemu multimedialnego, wraz z asystentem glosowym Hellow Jaecoo na jezyk polski. Myślę ze to moze rozwiązac problem albo conjamniej go zniwelowac do minimum.
A może wiecie kiedy będzie aktualizacja systemu ? U mnie również dziwny komunikat “zaraz wejdziesz polska”??
Chyba każdy to ma, czekamy też na aktualizacje.
Dodatkowo
Czy ktoś z was używa aplikacji omoda_jaecoo gdzie podaje się nr vin oraz nr silnika do rejestracji apki
??
Z tego co wiem nie działa na rynek Polski. nie dostaniesz SMSa potwierdzającego rejestrację konta, chyba, że to jakoś ominąłeś?
Dostałem sms z kodem lecz błąd w numerze silnika i nie wiem który podać ?
Czy może ktoś się orientuje gdzie jest nr silnika. Potrzebne do aplikacji ?
Kilka razy wyskoczył mi błąd DMS, który po chwili znikał. A wczoraj za nic nie chciał się połączyć z Android auto. Nie pomagam reset telefonu. W końcu resetowałem system multimedialny w aucie i pomogło.
Błąd DMS zazwyczaj wyskakuje jak np. zasłonisz ekran. Też mi często to wyskakuje.