Cześć,
mamy problem z maską w naszym aucie (Offroad) – przy wyższych prędkościach zaczyna wyraźnie falować/wibrować od strony kierowcy. Zjawisko nasila się wraz ze wzrostem prędkości i jest bardzo widoczne, szczególnie przy bocznym wietrze albo podczas mijania dużych pojazdów.
Zgłaszałem to już w serwisie, ale uznano, że „wszystko jest w normie”, mimo że problem jest łatwo zauważalny.
Czy ktoś z Was miał podobne doświadczenia? Czy może to wynikać z regulacji odbojów/zamka maski?
Ja mam tak samo. Maska lekko faluje przy większych prędkościach. Myślę, że to jest cecha konstrukcyjna. Zanim kupiłem, to o tym mówili na wielu filmach, które oglądałem. Zupełnie się tym nie przejmuję
Wczoraj i dzisiaj jeździłem Jaecoo 7 PHEV i przy większych prędkościach myślałem, że maska mi zaraz odpadnie.. Już widzę o co chodzi z wibrowaniem maski.
Podobno nie ma możliwości dokręcenia/odkręcenia odbojów, choć ktoś o tym pisał… Producent podobno mówi, że tak ma być bo musi być lekki luz ale ja osobiście w wersji Urban nie mam tego efektu. Generalnie wydaje mi się, że wersja Urban, którą posiadam jest nieco lepiej wykonana niż PHEV ale to moje osobiste zdanie.