Hej wszystkim! Jakiś czas temu byłem na jeździe testowej Omody 5. Długa nie była, zaledwie około 2km ale wyrobiłem sobie kilka informacji na temat auta.
Wygląd - super, trochę kiczowate przyciski do otwierania szyb (czarny świetnie by tam pasował - ale to kwestia gustu. Diamenty z przodu? Powiem szczerze, że na żywo to nawet nie przeszkadzało (moim zdaniem znacznie lepiej wygląda przód niż w Hyundai Tucson)
Jazda - mega pozytywnie, skrzynia biegów na moje działa mega szybko, w modelu którym jeździłem nic nie szarpało, ładnie zmieniało biegi, nie miałem żadnych zastrzeżeń. Przyspieszenie - to chyba nie było 147km, było znacznie więcej. W porównaniu do Jaecoo, wydaje mi się, że znacznie lepiej się zbierał, 300KG różnicy w masie auta, a to te same silniki, lepsza też opływowa budowa.
Minus auta - o wiele mniej miejsca niż w Jaecoo 7. Na wersji premium Omody przy moim wzroście prawie 190cm miałem miejsca nad głową jedynie na włożenie ręki na płasko, czułem się strasznie dziwnie. W wersji comfort było lepiej, znacznie lepiej ale brakuje klimatronika. Jedyna rzecz, której brakuje mi w wersji komfort to klimatronik, no i może kamera 360, choć i bez niej bym się odbył.
Zastanawiam się czy Jaecoo 7 czy Omoda 5, Omoda bardzo przyciąga kwotą (mówimy o wersji comfort ze względu na wygodę użytkowania), Jaecoo całą resztą.
Dopytam doświadczonych tutaj użytkowników, którzy już mają swoje auta od kilku tysięcy KM, jak wrażenia po waszej stronie? Co was przekonało do zakupu akurat Omody?
P.S. MG’sem jeszcze nie jeździłem.