Czy ktoś z Was zabezpieczał w jakiś sposób lakier swojego nowego nabytku? Co polecacie? Jak wyglądają ceny przy rozmiarze auta takiego jak Jaecoo 7?
Dzień dobry
Dopiero za ok. miesiąc odbiorę J7 SHS ale już wiem o nim, jak sądzę, sporo. Mój Dealer obiecał w gratisowym pakiecie m/in ceramikę na lakier i na tapicerkę. Wycenił to na 3 tys. Dowiadywałem się też w zewnętrznej firmie o kosz ofoliowania folią PPF: całe auto ok. 6 tysi, tylko przód (pas przedni, błotniki, maska, słupki A, lusterka i przednia krawędź dachu ok. 2 tys. zł.
Pozdrawiam
Mi zawolali około 10 000 zł za folię PPF - zrezygnowałem. Za ceramikę 5 letnią (choć teraz są na to jakieś dziwne wynalazki niby lepsze też na 5 lat) - 2500 zł brutto. Zrezygnowałem bo stwierdziłem.. Gwarancja jest.. 7 lat.. To jest auto do użytkowania, jest ocynk wszędzie więc prędzej ja sam gdzieś uszkodzę (odpukać) niżeli mi zwróci się cermika/folia bo to i tak raz w roku trzeba “odnawiać”…
Zrobiłem ceramikę w moim PHEV, jest czarny  Kosztowało mnie to tylko 1700 brutto - karoseria, szyby, felgi i zabezpieczenie tapicerki.
  Kosztowało mnie to tylko 1700 brutto - karoseria, szyby, felgi i zabezpieczenie tapicerki.