Czy ktoś z Was korzysta z możliwości zdalnego uruchamiania? Jak to wygląda w praktyce? Jaki jest zasięg pilota? W instrukcji nie wiele o tym napisali
Jeszcze czekam na swój model. Jak tylko go otrzymam, przetestuję.
Jedyne, co wiem, to że po dwóch zdalnych uruchomieniach nie można zrobić tego trzeci raz – trzeba otworzyć auto i uruchomić je w standardowy sposób. W przeciwnym razie pojawia się blokada na kolejne zdalne uruchomienia.
W dniu dzisiejszym odebrałem samochód. Zasięg jest mały bo raczej max 10 - 15 m. Ale spokojnie można sobie odpalić fajeczkę i Jaecoo nagrzeje nam środeczek.
Korzystalem rano jak byly mrozy z odleglosci okolo 20 metrow nie otwierając okna w domu.Po odpaleniu chodzi silnik okolo 10 minut i sie wylancza. Nigdy nie mialem potrzeby aby po kolei uruchamiac kilka razy. Po wejsciu do auta przed zgasnieciem na wyswietlaczu pojawia sie informacja ze samochód pracuje w trybie zdalnym, trzeba nacisnac hamulec aby np. wlaczylo sie radio. Bardzo duza zaleta jest to ze pomimo odpalenia zdalnego nie otwierają sie zamki w drzwiach, ale polecam podejście do samochodu bez kliczyka aby to sprawdzic bo okazja czyni zlodzieja. Ja na kluczyku (w ustawieniach inteligentny kluczyk,) mam ustawienie blokowania i otwierania wszystkich drzwi. Omoda comfort.
Zwracam honor, nie do konca rozumialem jak to działa. Faktycznie odpalenie jest zgodnie z zasiegiem pilota.